Slovenija
44790 ogledov

Pazljivo, peklensko vroče bo!

Nevihtni oblaki
Vreme letos poleti ne prizanaša.

Po včerajšnjih številnih krajevnih neurjih po Sloveniji se je vreme to dopoldne umirilo, a prinaša že razlog za novo vremensko opozorilo, poudarjajo na Arsu. Vremenoslovci opozarjajo, da bo do nedelje predvsem na Primorskem in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev. 

Arso opozorilo | Avtor:

Napoved pravi, da bo popoldne bo povečini sončno, posamezne plohe in nevihte bodo le v hribovitem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj.

Tudi jutri bo sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 35 stopinj.

Tudi v soboto bo sončno in vroče, verjetnost vročinskih neviht bo majhna. V nedeljo popoldne bodo nevihte spet pogostejše.

Huda ura Slovenija Strašljivi posnetki: Kot limone velika toča razdejala Domžale in okolico

Napoved od 2. do 7. avgusta

V začetku tedna bo hladna fronta prešla območje Alp, nato se bo nad zahodno in srednjo Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka, prihodnji teden sledi vremenska sprememba. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso
V nedeljo bo sprva še sončno in vroče, popoldne in zvečer bodo nastale prve nevihte. V ponedeljek in torek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami in nevihtami. Tudi osvežilo se bo. Od srede naprej bo povečini sončno in postopno spet nekoliko bolj vroče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.