Pripravite se na kaos: Za tri dni bodo zaprli ljubljansko obvoznico

Foto: Anže Petkovšek kolone v prometu pri predoru Golovec Foto: Anže Petkovšek kolone v prometu pri predoru Golovec Foto: Anže Petkovšek kolone v prometu pri predoru Golovec
Naslednji vikend bodo za tri dni zaprli cestni obroč okoli Ljubljane zaprt od predora Golovec do južnega dela obvoznice.
Oglej si celoten članek

Gradbeni stroji na tem delu obvoznice brnijo že nekaj tednov. Najprej je bil zaprt odstavni pas, sredi prejšnjega tedna so spremenili signalizacijo in zaprli prehitevalnega. 

Dars bo dela nadaljeval do sredine avgusta, konec naslednjega vikenda pa bo za tri dni ta del obvoznice zaprl za promet. 

Vozila, ki bodo namenjena proti Primorski, bodo zato preusmerili prek severne in zahodne obvoznice.

Dars na cestišču iz predora Golovec proti Rudniku gradi nov pas za izvoz Ljubljana-jug, na vzhodni obvoznici pa tretji pas skozi galerijo Strmec. 

Foto: Anže Petkovšek kolone v prometu pri predoru Golovec

Z gradbenimi posegi želijo povečati pretočnost prometa in omiliti popoldansko gnečo med delovniki, zaradi česar pogosto zapirajo predor Golovec. 

Študija je pokazala, da bo po preureditvi cestišča na tem območju med jutranjo in popoldansko konico od 500 do 850 vozil na uro manj, saj bodo ta vozila na posebnem ločenem voznem pasu, piše Dnevnik.

Gradbena in druga dela izvaja konzorcij avstrijskega Strabaga in litijskega Trgograda. Vrednost posla je slabih 2,33 milijona evrov. Izvajalca so našli šele po drugem razpisu, saj so morali prvi razpis zaradi previsokih ponudb ponoviti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:06 5. Avgust 2018.

    Ne vem zakaj ne delajo ponoči in med tednom, ko je prometa manj.

  • 16:19 5. Avgust 2018.

    Če že sanjajo da bi povečali pretočnost bi se morali lotiti na povsem drugačen način kot sedaj, kajti to pretočnosti …

  • 07:25 5. Avgust 2018.

    Pred par dnevi je predstavnik DARS-a hitel razlagati koliko manj je prometa je med tednom kot za vikend, ko se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.