Slovenija
48043 ogledov

Pripravite se na kaos: Za tri dni bodo zaprli ljubljansko obvoznico

kolone v prometu pri predoru Golovec
1/3
Anže Petkovšek
Naslednji vikend bodo za tri dni zaprli cestni obroč okoli Ljubljane zaprt od predora Golovec do južnega dela obvoznice.

Gradbeni stroji na tem delu obvoznice brnijo že nekaj tednov. Najprej je bil zaprt odstavni pas, sredi prejšnjega tedna so spremenili signalizacijo in zaprli prehitevalnega. 

Dars bo dela nadaljeval do sredine avgusta, konec naslednjega vikenda pa bo za tri dni ta del obvoznice zaprl za promet. 

Vozila, ki bodo namenjena proti Primorski, bodo zato preusmerili prek severne in zahodne obvoznice.

Dars na cestišču iz predora Golovec proti Rudniku gradi nov pas za izvoz Ljubljana-jug, na vzhodni obvoznici pa tretji pas skozi galerijo Strmec. 

kolone v prometu pri predoru Golovec | Avtor: Anže Petkovšek Gradbena dela in zgoščen promet pri predoru Golovec Anže Petkovšek

Z gradbenimi posegi želijo povečati pretočnost prometa in omiliti popoldansko gnečo med delovniki, zaradi česar pogosto zapirajo predor Golovec. 

Študija je pokazala, da bo po preureditvi cestišča na tem območju med jutranjo in popoldansko konico od 500 do 850 vozil na uro manj, saj bodo ta vozila na posebnem ločenem voznem pasu, piše Dnevnik.

Gradbena in druga dela izvaja konzorcij avstrijskega Strabaga in litijskega Trgograda. Vrednost posla je slabih 2,33 milijona evrov. Izvajalca so našli šele po drugem razpisu, saj so morali prvi razpis zaradi previsokih ponudb ponoviti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar olor
    olor 22:06 05.avgust 2018.

    Ne vem zakaj ne delajo ponoči in med tednom, ko je prometa manj.

  • Waltter 16:19 05.avgust 2018.

    Če že sanjajo da bi povečali pretočnost bi se morali lotiti na povsem drugačen način kot sedaj, kajti to pretočnosti ne bo povečalo ampak bo lahko samo večje število vozil za zavijanje iz odseka čakalo občutno dlje. Najprej se uredijo ...prikaži več cete ki pomenijo odvod iz obvoznice torej tiste povezovalne, šele nato se pristopi k širitvi avtoceste. To kar delajo je princip japoncev ki imajo na železniški postaji zaposlene ljudi da potnike tiščijo na vlake.

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 07:25 05.avgust 2018.

    Pred par dnevi je predstavnik DARS-a hitel razlagati koliko manj je prometa je med tednom kot za vikend, ko se valijo trume dopustnikov v obe smeri,zdaj pa bodo ravno za vikend zaprli odsek za tri dni... pa kdo je tu neumen