Prisilka je pred vrati

Foto: Žurnal24 (Foto: Mediaspeed)
Nadškofija Maribor še vedno upa, da ne bo izgubila orglarske šole, samostana Studenice in dela stavbe v središču mesta.
Oglej si celoten članek
Ne samo Betnava

Izguba. Nadškofija bi tako izgubila orglarsko šolo v Hočah, samostan Studenice in del zgradbe v središču mesta, navajajo na mariborskem cerkvenem sedežu, ne pa dvorca Betnava. “Ta in nekatere druge nepremičnine niso zastavljeni za pomoč Gospodarstvu Rast ali za druge gospodarske družbe, pač pa za druge namene,” povedo.

Kljub insolventnosti mariborska nadškofija ne plačuje nobenih naših obveznosti,” je včeraj za Žurnal24 pojasnil Dušan Zazijal, predsednik uprave Gospodarstva Rast, ki je sicer na dopustu. Dodal je, da še vedno upajo na ugoden zaključek pogajanj med bankami upnicami in svetovalci družbe Rothschild, ki naj bi se končala v dveh ali treh tednih. “Če nam ne bo uspelo, bomo najprej aprila lahko sprožili postopek za prisilno poravnavo,” je dodal Zazijal.

Zvon pred prisilko
Tudi v Zvon ena holdingu se očitno že pripravljajo na prisilno poravnavo. Nadzorni svet družbe je ta teden upravi naložil pripravo vseh potrebnih podlag za pravočasno vložitev predloga za prisilno poravnavo. “Vzporedno s temi dejavnostmi si bo uprava s svetovalci iz družbe Rothschild še naprej prizadevala izdelati predlog finančnega prestrukturiranja in ga uskladiti z bankami upnicami,” so bili sklepi nadzornega sveta.

Brez dodatnih obveznosti
Iz mariborske nadškofije, kjer vztrajajo, da niso zadolženi za 800 milijonov evrov, ampak le za 17,4 milijona, so sporočili, da zaradi insolventnosti družb, ki so v posredni ali neposredni lasti nadškofije, nimajo dodatnih finančnih obveznosti. “Možnost je kvečjemu, da bo nadškofija ob tri nepremičnine, ki jih je zastavila v pomoč Gospodarstvu Rast, upamo pa, da se to ne bo zgodilo,” je pojasnil tiskovni predstavnik nadškofije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.