Slovenija
3 ogledov

Prisilka je pred vrati

(Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Nadškofija Maribor še vedno upa, da ne bo izgubila orglarske šole, samostana Studenice in dela stavbe v središču mesta.
Ne samo Betnava

Izguba. Nadškofija bi tako izgubila orglarsko šolo v Hočah, samostan Studenice in del zgradbe v središču mesta, navajajo na mariborskem cerkvenem sedežu, ne pa dvorca Betnava. “Ta in nekatere druge nepremičnine niso zastavljeni za pomoč Gospodarstvu Rast ali za druge gospodarske družbe, pač pa za druge namene,” povedo.

Kljub insolventnosti mariborska nadškofija ne plačuje nobenih naših obveznosti,” je včeraj za Žurnal24 pojasnil Dušan Zazijal, predsednik uprave Gospodarstva Rast, ki je sicer na dopustu. Dodal je, da še vedno upajo na ugoden zaključek pogajanj med bankami upnicami in svetovalci družbe Rothschild, ki naj bi se končala v dveh ali treh tednih. “Če nam ne bo uspelo, bomo najprej aprila lahko sprožili postopek za prisilno poravnavo,” je dodal Zazijal.

Zvon pred prisilko
Tudi v Zvon ena holdingu se očitno že pripravljajo na prisilno poravnavo. Nadzorni svet družbe je ta teden upravi naložil pripravo vseh potrebnih podlag za pravočasno vložitev predloga za prisilno poravnavo. “Vzporedno s temi dejavnostmi si bo uprava s svetovalci iz družbe Rothschild še naprej prizadevala izdelati predlog finančnega prestrukturiranja in ga uskladiti z bankami upnicami,” so bili sklepi nadzornega sveta.

Brez dodatnih obveznosti
Iz mariborske nadškofije, kjer vztrajajo, da niso zadolženi za 800 milijonov evrov, ampak le za 17,4 milijona, so sporočili, da zaradi insolventnosti družb, ki so v posredni ali neposredni lasti nadškofije, nimajo dodatnih finančnih obveznosti. “Možnost je kvečjemu, da bo nadškofija ob tri nepremičnine, ki jih je zastavila v pomoč Gospodarstvu Rast, upamo pa, da se to ne bo zgodilo,” je pojasnil tiskovni predstavnik nadškofije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.