Prisluhe Jankoviću bodo morali uničiti

Foto: Saša Despot Zoran Janković
Prisluhe, iz katerih je razvidno, da je v zameno za službo za nedoločen čas Janković od farmacevtke zahteval spolni odnos, bodo uničili.
Oglej si celoten članek

"Tožilka specializiranega državnega tožilstva Blanka Žgajnar v zadevi Farmacevtka ne bo smela uporabiti gradiva, ki je bilo proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću pridobljeno s prikritimi preiskovalnimi ukrepi," poroča Delo. Višje sodišče je po njihovih informacijah odločilo, da jih je treba uničiti, tožilka pa se ne more več pritožiti, postopek pa lahko nadaljuje z drugimi pridobljenimi dokazi. . Da to drži, je za STA potrdil Jankovićev odvetnik Janez Koščak.

Prisluhi so sicer prišli v javnost, potem ko je portal podcrto.si na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja objavil obtožnico. 

Iz ovadbe Janković dvakrat sprejel spolni odnos v zameno za ureditev zaposlitve

Odziv Zoran Janković: O ovadbi zaradi domnevnega dogovarjanja za seks v zameno za zaposlitev

Prisluhi bodo morali v smeti, ker tožilka v dveh letih po zbirani dokazov ni začela kazenskega pregona. Ovadbo je specializirano tožilstvo od policije prejelo 14. septembra lani, tožilka pa je imela po oceni sodišča za vložitev zahteve za preiskavo čas le do 18. oktobra. Vložila jo je 10. aprila letos, poroča Delo. 

STA navaja drugačne datume: policija naj bi ovadbo podala 15. septembra lani, tožilka pa je zahtevo za preiskavo podala 21. marca letos.

Doslej sicer praksa sodišč glede roka uporabe prisluhov in drugih dokazov, zbranih s prikritimi preiskovalnimi metodati, ni bila tako stroga, na ministrstvu za pravosodje so že napovedali možno spremembo zakona, če se bo obveljala razlaga, kakršna je očitno v Jankovićevem primeru. 

Slovenija Pravosodno ministrstvo: Zakon je bil doslej enak za vse. Ga bo treba zaradi Jankovića spremeniti?

Na tožilstvu so sicer že po odločitvi preiskovalne sodnice opozorili, da bi sodna praksa, kot jo nakazuje ta primer, bistveno otežila njihovo delo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 21:53 27. September 2017.

    Povojna, 45 letna komunajzarska vladavina, se po letu 1991, nadaljuje. Smo v letu 2017, na ključnih mestih so še vedno …

  • 14:39 27. September 2017.

    Drugi JJ, klovn

  • 13:37 27. September 2017.

    Sramota slovenskega sodstva se nadaljuje!! Slovenija ni pravna država!! Kako sodišč ni sram,da podpirajo takšna izkoriščanja žensk?? Ne morem razumeti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.