Prisotna podjetniški duh in volja

Foto: Žurnal24 Danilo Türk je v Šentrupertu obiskal tudi prvi v celoti lesen vrtec v Sloveniji.
Razvoj. Ključni infrastruktura, prostorsko načrtovanje in pridobivanje evropskih sredstev, meni Türk.
Oglej si celoten članek

“Vse tri občine so povezane z načrti za naprej. Ti so zelo dobri in izkazujejo, da obstajata podjetniški duh in volja narediti iz tega, kar je na voljo, vse, kar je mogoče, da se rešujejo tudi prostorska vprašanja in možnosti za razvoj industrije ter se naslovijo ekološki problemi,” je ob včerajšnjem obisku Mirnske doline izpostavil predsednik države Danilo Türk. Ta se je včeraj mudil v v občinah Mirna, Mokronog - Trebelno in Šentrupert, da bi se seznanil z napredkom in zamislimi. Po njegovem mnenju bi morale občine največ pozornosti posvetiti infrastrukturi, prostorskemu načrtovanju in pridobivanju evropskih sredstev za različne projekte. “Ceste zahtevajo nekaj vlaganja. Tega občine ne bodo mogle same zagotoviti,” je dodal.

“Župani smo imeli možnost izreči svoje videnje o tem, ali se je izplačalo ustanavljati manjše, lastne občine. Povedali smo, da je bila računica že zaradi črpanja evropskih sredstev in tudi zaradi doseženih rezultatov v prejšnjih petih letih,” je dejal mokronoški župan Anton Maver.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.