Slovenija
43 ogledov

Prisotna podjetniški duh in volja

Danilo Türk je v Šentrupertu obiskal tudi prvi v celoti lesen vrtec v Sloveniji. Žurnal24 main
Razvoj. Ključni infrastruktura, prostorsko načrtovanje in pridobivanje evropskih sredstev, meni Türk.

“Vse tri občine so povezane z načrti za naprej. Ti so zelo dobri in izkazujejo, da obstajata podjetniški duh in volja narediti iz tega, kar je na voljo, vse, kar je mogoče, da se rešujejo tudi prostorska vprašanja in možnosti za razvoj industrije ter se naslovijo ekološki problemi,” je ob včerajšnjem obisku Mirnske doline izpostavil predsednik države Danilo Türk. Ta se je včeraj mudil v v občinah Mirna, Mokronog - Trebelno in Šentrupert, da bi se seznanil z napredkom in zamislimi. Po njegovem mnenju bi morale občine največ pozornosti posvetiti infrastrukturi, prostorskemu načrtovanju in pridobivanju evropskih sredstev za različne projekte. “Ceste zahtevajo nekaj vlaganja. Tega občine ne bodo mogle same zagotoviti,” je dodal.

“Župani smo imeli možnost izreči svoje videnje o tem, ali se je izplačalo ustanavljati manjše, lastne občine. Povedali smo, da je bila računica že zaradi črpanja evropskih sredstev in tudi zaradi doseženih rezultatov v prejšnjih petih letih,” je dejal mokronoški župan Anton Maver.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.