Pritožbe nad dolgotrajnimi postopki

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Varuhinja človekovih pravic se je mudila v Kopru. Zaradi velikega interesa se bo čez mesec vrnila.
Oglej si celoten članek

“Tako veliko pobudnikov nismo pričakovali,” je dejala Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic, ki se je včeraj mudila v Kopru. Skupaj z njeno ekipo so sprejeli 16 ljudi, 18 pa jih ni prišlo na vrsto, zato bodo čez kakšen mesec znova prišli v Koper.

Kot je dejala varuhinja, je bila vsebina pogovorov precej netipična, saj v ospredju ni bila socialna problematika. Največ je bilo pritožb nad upravnimi zadevami in dolgotrajnimi sodnimi postopki, nekaj pa jih je bilo na račun zavoda za zdravstveno zavarovanje in pokojninskega zavarovanja.

V enem primeru, kjer je šlo za odškodnino po nesreči, zadeva po 17 letih na sodišču še vedno ni zaključena. Eden od tistih, ki so se srečali z varuhinjo, nam je zaupal, da so mu pred sedmimi meseci izklopili elektriko, ker ne zmore plačevati računov. Ker dobiva invalidsko nadomestilo v višini 360 evrov, ni upravičen do dodatne socialne pomoči, sam pa zaradi invalidnosti ne zmore opravljati dela oziroma ga nihče noče zaposliti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.