Pritožbe zaradi Klika

Foto: Žurnal24
Po objavi, da bo banka NLB za dostop do storitve Klik zaračunavala 65 centov na mesec, so na Zvezi potrošnikov Slovenije dobili veliko pritožb.
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je po pisanju, da bo NLB od decembra naprej za uporabo spletne banke NLB Klik zaračunavala 0,65 evra, od uporabnikov prejela veliko obvestil in pritožb.

"Ker je NLB pred uvedbo nadomestila za vodenje elektronske banke stroške vodenja elektronskih bančnih računov krila iz naslova drugih nadomestil, bi bila korektna poteza banke, če bi zdaj za tiste storitve znižala nadomestila," so povedali na ZPS-ju. Pri tem pa so dodali, da v NLB tega niso storili, zato sklepajo "da gre pri uvedbi novega nadomestila preprosto za podražitev poslovanja."

Potrošnikom, ki so prijavljeni na NLB Klik, a ga ne uporabljajo, so svetovali, da naj prekinejo pogodbo in se tako izognejo nepotrebnim stroškom. Dodali so še, da vodenje elektronskega bančnega računa ne zaračunava le NLB, temveč tudi številne druge banke. Brezplačno je le pri Banki Celje, Banki Sparkasse, BKS Bank, Hypo Alpe-Adria Bank, NKBM, Probanki, Unicredit banki in Volksbank.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.