Slovenija
1 ogledov

Pritožbe zaradi Klika

Žurnal24 main
Po objavi, da bo banka NLB za dostop do storitve Klik zaračunavala 65 centov na mesec, so na Zvezi potrošnikov Slovenije dobili veliko pritožb.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je po pisanju, da bo NLB od decembra naprej za uporabo spletne banke NLB Klik zaračunavala 0,65 evra, od uporabnikov prejela veliko obvestil in pritožb.

"Ker je NLB pred uvedbo nadomestila za vodenje elektronske banke stroške vodenja elektronskih bančnih računov krila iz naslova drugih nadomestil, bi bila korektna poteza banke, če bi zdaj za tiste storitve znižala nadomestila," so povedali na ZPS-ju. Pri tem pa so dodali, da v NLB tega niso storili, zato sklepajo "da gre pri uvedbi novega nadomestila preprosto za podražitev poslovanja."

Potrošnikom, ki so prijavljeni na NLB Klik, a ga ne uporabljajo, so svetovali, da naj prekinejo pogodbo in se tako izognejo nepotrebnim stroškom. Dodali so še, da vodenje elektronskega bančnega računa ne zaračunava le NLB, temveč tudi številne druge banke. Brezplačno je le pri Banki Celje, Banki Sparkasse, BKS Bank, Hypo Alpe-Adria Bank, NKBM, Probanki, Unicredit banki in Volksbank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.