Privabiti in obdržati

Foto: Žurnal24 Več kot deset odstotkov aktivnih prebivalcev občine je zaposlenih v kmetijstvu.
Cone. V Šentrupertu bodo obrti in industriji namenili tri.
Oglej si celoten članek

Poleg ureditve industrijske cone v za zdaj opuščeni vojašnici Mokronog v Puščavi, glede katere se že dogovarjajo z ministrstvom za obrambo in kjer bo prostor tudi za logistične centre, predvidevajo v šentrupertski občini v občinskem prostorskem načrtu še dve coni. Manjša bo nastala pod tako imenovanim Farovškim hribom. Zanjo se po navedbah tamkajšnjega župana Ruperta Goleta zanima šest domačih investitorjev, ki so se že povezali v partnerstvo za razvoj podjetniške cone Šentrupert. "Skupaj so prišli na občino z jasnim namenom. Mi jim bomo pomagali do tam narediti dovozno cesto," je izpostavil in dodal, da je za to cono na voljo okoli 23 tisoč kvadratnih metrov površine.

Druga industrijska cona bo zrasla na območju Prelesja, kjer je bila nekoč opekarna. Tam predvidevajo razvoj tako obrti kot industrije, je povedal Gole. Ob glavni cesti pa nameravajo poskrbeti za preostale dejavnosti, med drugim trgovine in bencinske črpalke, je še pojasnil župan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.