Slovenija
11 ogledov

Privabiti in obdržati

Več kot deset odstotkov aktivnih prebivalcev občine je zaposlenih v kmetijstvu. Žurnal24 main
Cone. V Šentrupertu bodo obrti in industriji namenili tri.

Poleg ureditve industrijske cone v za zdaj opuščeni vojašnici Mokronog v Puščavi, glede katere se že dogovarjajo z ministrstvom za obrambo in kjer bo prostor tudi za logistične centre, predvidevajo v šentrupertski občini v občinskem prostorskem načrtu še dve coni. Manjša bo nastala pod tako imenovanim Farovškim hribom. Zanjo se po navedbah tamkajšnjega župana Ruperta Goleta zanima šest domačih investitorjev, ki so se že povezali v partnerstvo za razvoj podjetniške cone Šentrupert. "Skupaj so prišli na občino z jasnim namenom. Mi jim bomo pomagali do tam narediti dovozno cesto," je izpostavil in dodal, da je za to cono na voljo okoli 23 tisoč kvadratnih metrov površine.

Druga industrijska cona bo zrasla na območju Prelesja, kjer je bila nekoč opekarna. Tam predvidevajo razvoj tako obrti kot industrije, je povedal Gole. Ob glavni cesti pa nameravajo poskrbeti za preostale dejavnosti, med drugim trgovine in bencinske črpalke, je še pojasnil župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.