Privatizacija Telekoma še ni končana

Foto: Žurnal24 Imena Janša ni želel razkriti.
Premier Janez Janša je na novinarski konferenci govoril o privatizaciji gospodarstva, proračunski politiki in denacionalizaciji. Izpostavil je namero vlade, da nadaljuje privatizacijo gospodarstva.
Oglej si celoten članek

Glede v ponedeljek odpovedane namere o prodaji Telekoma je Janša dejal, da se država pač ne namerava za vsako ceno umakniti iz gospodarstva, temveč si želi preudarne privatizacije. Po njegovih besedah bo Telekom vsekakor privatiziran, vendar še ni znano kako. Omenil je tudi, da se nadaljuje proces lastninjenja zavarovalnice Triglav, in sicer se trenutno usklajujejo predlagani modeli privatizacije Državnega sveta in različice, ki so ostale na razpolago po izidu referenduma o privatizaciji Triglava.

 

Janša o Borutu Petku

Takole pa je odgovoril na vprašanje, ali je bil njegov nekdanji tajnik Petek res glavni kadrovik slovenskega gospodarstva: "Borut Petek je mlad in sposoben, ni pa nikoli bil na položaju, kjer bi odločal o tem, kar se predvideva," je dejal in dodal, da "je čudež, če bi nekdo pri 24 letih počel vse to, kar se mu pripisuje".

Premier je omenil tudi prizadevanja posameznih ministrov, da bi se zedinili o proračunskem rebalansu in tako znižali javno porabo. "Mislim, da bomo dosegli napredek in predlog rebalansa proračuna pravočasno poslali v državni zbor," je še povedal.

Denacionalizacijo je treba dokončati
Janša je komentiral tudi veto Državnega sveta RS na zakon o zaključku denacionalizacije. Vzroki za sprejem veta mu niso znani, je pa opozoril, da bo zavlačevanje procesa vračanja odvzetega premoženja sprožilo odškodninske tožbe upravičencev, ki bodo z zamudo prejeli premoženje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.