Slovenija
1 ogledov

Privatizacija Telekoma še ni končana

Imena Janša ni želel razkriti. Žurnal24 main
Premier Janez Janša je na novinarski konferenci govoril o privatizaciji gospodarstva, proračunski politiki in denacionalizaciji. Izpostavil je namero vlade, da nadaljuje privatizacijo gospodarstva.

Glede v ponedeljek odpovedane namere o prodaji Telekoma je Janša dejal, da se država pač ne namerava za vsako ceno umakniti iz gospodarstva, temveč si želi preudarne privatizacije. Po njegovih besedah bo Telekom vsekakor privatiziran, vendar še ni znano kako. Omenil je tudi, da se nadaljuje proces lastninjenja zavarovalnice Triglav, in sicer se trenutno usklajujejo predlagani modeli privatizacije Državnega sveta in različice, ki so ostale na razpolago po izidu referenduma o privatizaciji Triglava.

 

Janša o Borutu Petku

Takole pa je odgovoril na vprašanje, ali je bil njegov nekdanji tajnik Petek res glavni kadrovik slovenskega gospodarstva: "Borut Petek je mlad in sposoben, ni pa nikoli bil na položaju, kjer bi odločal o tem, kar se predvideva," je dejal in dodal, da "je čudež, če bi nekdo pri 24 letih počel vse to, kar se mu pripisuje".

Premier je omenil tudi prizadevanja posameznih ministrov, da bi se zedinili o proračunskem rebalansu in tako znižali javno porabo. "Mislim, da bomo dosegli napredek in predlog rebalansa proračuna pravočasno poslali v državni zbor," je še povedal.

Denacionalizacijo je treba dokončati
Janša je komentiral tudi veto Državnega sveta RS na zakon o zaključku denacionalizacije. Vzroki za sprejem veta mu niso znani, je pa opozoril, da bo zavlačevanje procesa vračanja odvzetega premoženja sprožilo odškodninske tožbe upravičencev, ki bodo z zamudo prejeli premoženje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.