Privez za drevo odpade

Foto: Žurnal24 Občinski redarji so pri ogledu stanja na Blejskem jezeru ugotovili šest kršitev,
Privezi. Lastniki čolnov teh kljub opozorilu niso odstranili. Ukrepali redarji.
Oglej si celoten članek

Lastnikom čolnov na Blejskem jezeru, ki nimajo dovoljenih privezov, pretijo denarne kazni in uničenje čolnov.

Redarji medobčinskega redarstva Bled - Bohinj so prejšnji torek preverili stanje na jezeru in ugotovili šest kršitev. Toliko čolnov – večina plastičnih – ni imelo ustreznega priveza. Nanje so namestili odredbo, po kateri morajo lastniki čolne v treh dneh odstraniti, sicer je zagrožena globa 200 evrov za fizično in 600 evrov za pravno osebo. "Ker gre za čolne, ki niso registrirani, težko najdemo lastnike. Če jih ti v omenjenem času ne bodo sami odstranili, jih bomo mi, sledi 90-dnevna hramba v blejskem zbirnem centru za odpadke, potem jih lahko uničimo," je pojasnil Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva Bled - Bohinj.

Dovoljeni le leseni
Plastični nezaželeni
. Na Blejskem jezeru so plastični čolni nezaželeni in po odloku ni mogoče dobiti dovoljenja za oddajanje takih čolnov, dovoljeni so le leseni, prav tako je za plastični čoln težko dobiti privez.

Redarji pogosto na jezeru
Občina Bled je predlani sprejela odlok o plovnem režimu po Blejskem jezeru, ki določa, da morajo lastniki v enem letu odstraniti vsa plovila zunaj urejenih postajališč, k temu pa so jih pozvali še prek sredstev javnega obveščanja. "Večina čolnov je na Mlinem in upam, da jih bodo lastniki po obvestilu odstranili. V prihodnje bomo take oglede opravljali redno in dosledno ukrepali. Dveletni čas od sprejetja odloka je bil zadosti, da so čolne lahko odstranili," je dejal Sodja. Urejeni in dovoljeni privezi so med drugim v Grajskem kopališču, pri hotelu Toplice in Vili Bled, na Mlinem, v Veliki Zaki, pod Casinòjem Bled in pri Zdraviliškem parku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.