Slovenija
4 ogledov

Privez za drevo odpade

Občinski redarji so pri ogledu stanja na Blejskem jezeru ugotovili šest kršitev, Žurnal24 main
Privezi. Lastniki čolnov teh kljub opozorilu niso odstranili. Ukrepali redarji.

Lastnikom čolnov na Blejskem jezeru, ki nimajo dovoljenih privezov, pretijo denarne kazni in uničenje čolnov.

Redarji medobčinskega redarstva Bled - Bohinj so prejšnji torek preverili stanje na jezeru in ugotovili šest kršitev. Toliko čolnov – večina plastičnih – ni imelo ustreznega priveza. Nanje so namestili odredbo, po kateri morajo lastniki čolne v treh dneh odstraniti, sicer je zagrožena globa 200 evrov za fizično in 600 evrov za pravno osebo. "Ker gre za čolne, ki niso registrirani, težko najdemo lastnike. Če jih ti v omenjenem času ne bodo sami odstranili, jih bomo mi, sledi 90-dnevna hramba v blejskem zbirnem centru za odpadke, potem jih lahko uničimo," je pojasnil Boris Sodja, vodja medobčinskega redarstva Bled - Bohinj.

Dovoljeni le leseni
Plastični nezaželeni
. Na Blejskem jezeru so plastični čolni nezaželeni in po odloku ni mogoče dobiti dovoljenja za oddajanje takih čolnov, dovoljeni so le leseni, prav tako je za plastični čoln težko dobiti privez.

Redarji pogosto na jezeru
Občina Bled je predlani sprejela odlok o plovnem režimu po Blejskem jezeru, ki določa, da morajo lastniki v enem letu odstraniti vsa plovila zunaj urejenih postajališč, k temu pa so jih pozvali še prek sredstev javnega obveščanja. "Večina čolnov je na Mlinem in upam, da jih bodo lastniki po obvestilu odstranili. V prihodnje bomo take oglede opravljali redno in dosledno ukrepali. Dveletni čas od sprejetja odloka je bil zadosti, da so čolne lahko odstranili," je dejal Sodja. Urejeni in dovoljeni privezi so med drugim v Grajskem kopališču, pri hotelu Toplice in Vili Bled, na Mlinem, v Veliki Zaki, pod Casinòjem Bled in pri Zdraviliškem parku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.