Prodaja bo presegla milijardo evrov

Foto: Žurnal24 (Foto: Sabina Gosenca)
V petkovi izdaji dolenjskega Žurnala pišemo: Krka. Poslovanje uspešno, začeli nakup lastnih delnic. Število zaposlenih večje za osem odstotkov.
Oglej si celoten članek

Novo mesto. “Skupina Krka je v letošnjih prvih devetih mesecih v primerjavi z istim obdobjem lani prodajo povečala za pet odstotkov, prodali smo za skoraj 727 milijonov evrov blaga in storitev ter čisti dobiček povečali za 12 odstotkov. Računamo, da bo prodaja do konca leta presegla milijardo evrov,” je na včerajšnji predstavitvi rezultatov devetmesečnega poslovanja povedal predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič.

Skladno s sklepom skupščine smo z današnjim dnem začeli tudi nakup lastnih delnic na borzi, in sicer do dovoljenih desetih odstotkov; v skladu jih imamo za zdaj 4,6 odstotka. Osnovni namen pa ni dvig vrednosti Krkinih delnic, temveč pridobitev lastnih delnic za morebitne prevzeme.

Tudi zaposlenih več
Število zaposlenih so v Krki povečali za osem odstotkov. Ob delu študira 332 zaposlenih, trenutno pa imajo 106 štipendistov. Krka sicer skoraj 90 odstotkov prodaje ustvari na tujih trgih, najpomembnejše je območje Srednje Evrope, največji delež v prodaji še vedno zavzemajo zdravila na recept.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.