Nekaj dni za premislek o NLB

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V razpravi o vprašanju prodaje NLB ostajajo odprta številna vprašanja.
Oglej si celoten članek

Slovenska finančna ministrica Mateja Vraničar Erman je po pogovorih o prodaji NLB z evropsko komisarko za konkurenco Margrethe Vestager dejala, da vrsta vprašanj še ostaja odprtih. Vzeli so si nekaj dni časa za razmislek, preden bodo spet sedli za skupno mizo, da bi našli rešitev, je dejala ministrica. 

Slovenski predlog ne naslavlja vseh težav, ki jih izpostavlja Evropska komisija. O tem, katera vprašanja ostajajo odprta, ministrica ni želela podrobneje govoriti. "Ostajamo za pogovorno mizo. Končni rezultat še ni izoblikovan, ampak še vedno nisem izgubila upanja, da ga oblikujemo do konca meseca," je dejala. Kdaj se bodo naslednjič usedli za skupno mizo, še ni določeno. Pogovori na tehnični in politični ravni bodo intenzivno potekali še ves mesec. 

Vlada Pod takimi pogoji NLB ne bodo prodajali

Na vprašanje, ali bi bila s tem v celoti odpravljena zaveza za prodajo 75-odstotnega državnega deleža v NLB, določena v zameno za bruseljsko odobritev državne pomoči banki leta 2013, ministrica odgovarja, da je prodaja balkanskih podružnic alternativa prodajni zavezi po osnovni določbi, tako da bi s tem predlogom končali celoten postopek prestrukturiranja NLB.

Slovenija bi bila sicer po ministričinih besedah pripravljena sprejeti tudi morebitne dodatne ukrepe, če bi se Evropski komisiji to zdelo potrebno, zato da bi ta sprejela osnovni slovenski predlog. O podrobnostih teh dodatnih ukrepov ministrica ni želela govoriti.

Slovenija Banke dražijo, na obzorju tudi povsem nova nadomestila!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:37 10. November 2017.

    Murgelska udbomafija se bo borila do zadnjega diha, da ne bo izpustila iz krempljev napajalno korito, ki ga polnijo zaspani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.