Prodaja tablic strmo narašča

Foto: EPA
Foto: EPA
V letu 2012 se bo na svetovni ravni končnim uporabnikom prodalo 118,9 milijona tablic, kar glede na lani prodanih 60 milijonov tablic predstavlja 98-odstotno rast, v svoji najnovejši napovedi ocenjuje tehnološka analitska hiša Gartner.
Oglej si celoten članek

V letu 2013 naj bi se prodaja tako imenovanih medijskih tablic končnim uporabnikom okrepila na 182,5 milijona, v letu 2016 pa naj bi se na svetovni ravni prodalo že 369,3 milijona tablic.

Glede operacijskih sistemov za medijske tablice je v Gartnerjevi napovedi razvidno, da bo v celotnem obdobju vodilno mesto ohranil sistem Ios ameriškega tehnološkega velikana Apple, ki je s svojimi iPadi pravzaprav sprožil razcvet trga tablic.

Prvo mesto Ios

V letu 2012 naj bi Ios dosegel 61,4-odstoten delež na trgu medijskih tablic, z 31,9-odstotnim deležem jim bodo sledile tablice z Googlovim operacijskim sistemom Android. Tretje mesto naj bi s 4,1-odstotnim deležem pripadlo tablicam z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.