Slovenija
24 ogledov

Prodaja tablic strmo narašča

Amazonov tablični računalnik Kindle Fire EPA
V letu 2012 se bo na svetovni ravni končnim uporabnikom prodalo 118,9 milijona tablic, kar glede na lani prodanih 60 milijonov tablic predstavlja 98-odstotno rast, v svoji najnovejši napovedi ocenjuje tehnološka analitska hiša Gartner.

V letu 2013 naj bi se prodaja tako imenovanih medijskih tablic končnim uporabnikom okrepila na 182,5 milijona, v letu 2016 pa naj bi se na svetovni ravni prodalo že 369,3 milijona tablic.

Glede operacijskih sistemov za medijske tablice je v Gartnerjevi napovedi razvidno, da bo v celotnem obdobju vodilno mesto ohranil sistem Ios ameriškega tehnološkega velikana Apple, ki je s svojimi iPadi pravzaprav sprožil razcvet trga tablic.

Prvo mesto Ios

V letu 2012 naj bi Ios dosegel 61,4-odstoten delež na trgu medijskih tablic, z 31,9-odstotnim deležem jim bodo sledile tablice z Googlovim operacijskim sistemom Android. Tretje mesto naj bi s 4,1-odstotnim deležem pripadlo tablicam z Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.