Prodal celo svojo hčer

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Obsodba. Tržaško sodišče obosodilo Roma, ki je v "suženjstvo" prodal dve deklici.
Oglej si celoten članek

Sedemintridesetletnega Roma Giovannija Duriča s hrvaškim potnim listom je včeraj tržaško sodišče obsodilo na osem let in enajst mesecev zapora, poroča tržaški Il Piccolo.

Eno prodal za 200 tisoč evrov
Osumljen je bil, da je v "suženjstvo" prisilil dve deklici njegovega klana, ena od njiju je bila celo njegova hči. Deklici, ki sta bili poleg tega tudi nepismeni, je nato prodal nekemu drugemu klanu, eno do njiju, ki je bila v krajah še posebej spretna, je prodal za 200 tisoč evrov, je zapisal časopis.
Tožilstvo je sicer zahtevalo 17 let in sedem mesecev zapora.

Durič je bil sicer obsojen tudi zaradi sodelovanja v ropu. Med sojenjem pa je trdil, da je pošten in dober človek ter da svojim otrokom ni nikoli ukazal, naj se ukvarjajo s krajo, prav tako naj jih ne bi nikoli pretepal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:21 15. Julij 2011.

    Ali obstajajo kakšne resne antropološke študije o Romih? Besede c ... n ne sme napisati, ker je to baje žaljivo. …

  • 14:21 14. Julij 2011.

    to je standardno za đigane...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.