Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Prodal celo svojo hčer

Odrasli ne morejo po eni strani podpirati nasilje, po drugi pa pričakovati mirol Žurnal24 main
Obsodba. Tržaško sodišče obosodilo Roma, ki je v "suženjstvo" prodal dve deklici.

Sedemintridesetletnega Roma Giovannija Duriča s hrvaškim potnim listom je včeraj tržaško sodišče obsodilo na osem let in enajst mesecev zapora, poroča tržaški Il Piccolo.

Eno prodal za 200 tisoč evrov
Osumljen je bil, da je v "suženjstvo" prisilil dve deklici njegovega klana, ena od njiju je bila celo njegova hči. Deklici, ki sta bili poleg tega tudi nepismeni, je nato prodal nekemu drugemu klanu, eno do njiju, ki je bila v krajah še posebej spretna, je prodal za 200 tisoč evrov, je zapisal časopis.
Tožilstvo je sicer zahtevalo 17 let in sedem mesecev zapora.

Durič je bil sicer obsojen tudi zaradi sodelovanja v ropu. Med sojenjem pa je trdil, da je pošten in dober človek ter da svojim otrokom ni nikoli ukazal, naj se ukvarjajo s krajo, prav tako naj jih ne bi nikoli pretepal.

Komentarjev 2
  • šprincamarogla 14:21 15.julij 2011.

    Ali obstajajo kakšne resne antropološke študije o Romih? Besede c ... n ne sme napisati, ker je to baje žaljivo. Kaj, ko bi si jih civili vzeli za vzgled. Nič delati, krasti, fehtati, prostituirati se ipd, pa kot vidite dobro ...prikaži več živijo. "Gospa" Strojan ima mesečne dohodke iz naslova davkoplačevalskega denarja, ki se jih ne bi sramoval niti kakšen odgovoren delavec v srednje solidnem še delujočem podjetju.

  • Mio Mondo 14:21 14.julij 2011.

    to je standardno za đigane...