Prodali hčer

Foto: Žurnal24 Župan in direktor RTH Aleš Bregar pri podpisu kupoprodajne pogodbe. (Foto: Goran
Rudnik Trbovlje - Hrastnik. Občini za poltretji milijon prodal družbo Rudar Senovo.
Oglej si celoten članek

Z nakupom Rudarja Senovo smo pridobili 330 stanovanj, tri poslovne prostore in stavbo, v kateri deluje družba,” je bil z nakupom vidno zadovoljen krški župan Franc Bogovič. Napovedal je, da bo občina družbo dokapitalizirala še z občinskimi stanovanji in poslovnimi prostori, tako da bo Rudar po dokapitalizaciji razpolagal s 550 stanovanji in 90 poslovnimi prostori.

Družba Rudar sicer upravlja več kot 2.300 stanovanj, je pa tudi vzdrževalec kotlovnic, objektov in se ukvarja z ogrevanjem stavb. Za nakup Rudarja, ki je hčerinska družba Rudnika Trbovlje - Hrastnik (RTH), se je občina dogovarjala pet let.

Najboljši ponudnik
Za nakup Rudarja so se potegovali štirje ponudniki, eden je pozneje odstopil. Po besedah Polone Lajevec, predsednice komisije za vodenje in nadzor kapitalskih naložb na gospodarskem ministrstvu, je bila občina najboljši ponudnik tako glede vsebine kot vizije razvoja. “Z neprofitnimi stanovanji, ki jih bomo dajali v najem, bomo dvignili stanovanjsko in bivalno kulturo,” je poudaril Bogovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.