Slovenija
4 ogledov

Prodali hčer

Župan in direktor RTH Aleš Bregar pri podpisu kupoprodajne pogodbe. (Foto: Goran Žurnal24 main
Rudnik Trbovlje - Hrastnik. Občini za poltretji milijon prodal družbo Rudar Senovo.

Z nakupom Rudarja Senovo smo pridobili 330 stanovanj, tri poslovne prostore in stavbo, v kateri deluje družba,” je bil z nakupom vidno zadovoljen krški župan Franc Bogovič. Napovedal je, da bo občina družbo dokapitalizirala še z občinskimi stanovanji in poslovnimi prostori, tako da bo Rudar po dokapitalizaciji razpolagal s 550 stanovanji in 90 poslovnimi prostori.

Družba Rudar sicer upravlja več kot 2.300 stanovanj, je pa tudi vzdrževalec kotlovnic, objektov in se ukvarja z ogrevanjem stavb. Za nakup Rudarja, ki je hčerinska družba Rudnika Trbovlje - Hrastnik (RTH), se je občina dogovarjala pet let.

Najboljši ponudnik
Za nakup Rudarja so se potegovali štirje ponudniki, eden je pozneje odstopil. Po besedah Polone Lajevec, predsednice komisije za vodenje in nadzor kapitalskih naložb na gospodarskem ministrstvu, je bila občina najboljši ponudnik tako glede vsebine kot vizije razvoja. “Z neprofitnimi stanovanji, ki jih bomo dajali v najem, bomo dvignili stanovanjsko in bivalno kulturo,” je poudaril Bogovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.