Profesorica priznala razmerje z dijakom, kaznovana oba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Afera o razmerju med učiteljico slovenščine na eni srednjih šol v Mariboru in dijakom dobila sodni epilog.
Oglej si celoten članek

Okrožno sodišče v Murski Soboti je profesorici iz ene od srednjih šol v Mariboru zaradi kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja izreklo pogojno obsodbo z varstvenim nadzorom. Kot poroča Večer, je učiteljica razmerje z dijakom priznala in ga obžaloval že na predobravnavnem naroku. Sodišče je določilo kazen leto zapora s preizkusno dobo dveh let. V času preizkusne dobe se mora učiteljica udeležiti ustrezne psihološke delavnice ali druge posvetovalnice,

Afera o razmerju med učiteljico in dijakom je izbruhnila lani, ko je bil dijak že polnoleten. Mediji so dobili anonimno pismo, ravnateljica šole pa je dejanje potrdila in sporočila, da je učiteljica marca lani dobila izredno odpoved.

Učiteljica ni bila edina žrtev

Profesorica se je na sodišču opravičila, da je omrežila mladoletnika, opravičil se je tudi on, ker jo je izsiljeval, poroča Večer. Na zatožni klopi se je namreč znašel tudi dijak, ki je žensko, potem ko je prekinil odnos z njo, izsiljeval. Ko m učiteljica ni več hotela dajati denarja, je njuno razmerje razkril. Profesorica je policiji predložila dokaze o izsiljevanju, zato so policisti kazensko ovadili tudi dijaka, ki je bil takrat že polnoleten.

Dijak je dejanje priznal, sodišče pa mu je naložilo pogojno kazen leto zapora s preizkusno dobo enega leta.

*Fotografija je simbolna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 10:05 29. Avgust 2017.

    V naših časi so veselo kavsljali, pa ni nihče nikogar prijavil. Za boljšo oceno se da potrpet, če pa zraven …

  • 23:49 28. Avgust 2017.

    Avtor članka vidi se da nimaš pojma o borilnih veščinah. Mcgregor se nč ni osmešu, ker je bil v svojem …

  • 22:07 28. Avgust 2017.

    To je zelo pomembnobolj kot če bi se poimensko poročalo o delodajalcih ki zaposlujejo naše državljane v tujini a jih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.