Slovenija > Črna kronika
15850 ogledov

Profesorica priznala razmerje z dijakom, kaznovana oba

Učiteljica Profimedias
Afera o razmerju med učiteljico slovenščine na eni srednjih šol v Mariboru in dijakom dobila sodni epilog.

Okrožno sodišče v Murski Soboti je profesorici iz ene od srednjih šol v Mariboru zaradi kršitve spolne nedotakljivosti z zlorabo položaja izreklo pogojno obsodbo z varstvenim nadzorom. Kot poroča Večer, je učiteljica razmerje z dijakom priznala in ga obžaloval že na predobravnavnem naroku. Sodišče je določilo kazen leto zapora s preizkusno dobo dveh let. V času preizkusne dobe se mora učiteljica udeležiti ustrezne psihološke delavnice ali druge posvetovalnice,

Afera o razmerju med učiteljico in dijakom je izbruhnila lani, ko je bil dijak že polnoleten. Mediji so dobili anonimno pismo, ravnateljica šole pa je dejanje potrdila in sporočila, da je učiteljica marca lani dobila izredno odpoved.

Učiteljica ni bila edina žrtev

Profesorica se je na sodišču opravičila, da je omrežila mladoletnika, opravičil se je tudi on, ker jo je izsiljeval, poroča Večer. Na zatožni klopi se je namreč znašel tudi dijak, ki je žensko, potem ko je prekinil odnos z njo, izsiljeval. Ko m učiteljica ni več hotela dajati denarja, je njuno razmerje razkril. Profesorica je policiji predložila dokaze o izsiljevanju, zato so policisti kazensko ovadili tudi dijaka, ki je bil takrat že polnoleten.

Dijak je dejanje priznal, sodišče pa mu je naložilo pogojno kazen leto zapora s preizkusno dobo enega leta.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 10
  • Lavdan 10:05 29.avgust 2017.

    V naših časi so veselo kavsljali, pa ni nihče nikogar prijavil. Za boljšo oceno se da potrpet, če pa zraven še uživa je pa sploh super.

  • carodejan 23:49 28.avgust 2017.

    Avtor članka vidi se da nimaš pojma o borilnih veščinah. Mcgregor se nč ni osmešu, ker je bil v svojem prvem profesionalnem boxu, boljši kot večina najboljših boxerjev na svetu. V pravem fajtu Mayweather nima več kot 30 sekund življenja. ...prikaži veča. Mayweather je pokazu, da je najboljši v boxu, Mcgregor se je pa komej zadržu da mu ni odvalil mavašija v glavo :) tam bi se končal v pravem fajtu

  • Jožef Koprivnikar 22:07 28.avgust 2017.

    To je zelo pomembnobolj kot če bi se poimensko poročalo o delodajalcih ki zaposlujejo naše državljane v tujini a jih ne plačujejo za opravljeno delo.