Proizvodnja v Revozu od torka stoji

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
V novomeški tovarni Revoz se je v torek popoldne pokvarila stiskalnica, zato so tamkajšnji delavci doma namesto za tekočimi trakovi.
Oglej si celoten članek

V Revozu še ne morejo potrditi, ali bo proizvodnja jutri stekla ali ne. Pokvarila se je stiskalnica, narava avtomobilske proizvodnje pa je taka, da v primeru okvare enega stroja stoji vsa proizvodnja.

Novomeški strokovnjaki s pomočjo Renaultovih centralnih služb in dobaviteljev iščejo možnosti za ponovni zagon proizvodnje.

Zagon proizvodnje morda jutri zjutraj

Revozov sindikalist Slavko Pungeršič pravi, da naj bi danes dopoldne že našli rešitve in da naj bi s proizvodnjo v petek zjutraj nadaljevali.

O škodi, ki jo bodo zaradi ustavitve imeli, še ne govorijo, delavci pa so od torka na dopustu.

V novomeškem Revozu sicer v dveh izmenah izdelujejo približno 600 vozil na dan. Približno v dveh tretjinah novega twinga, v približno tretjini smartov štirisedežnik in v približno petih odstotkih še model clio II.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Hi5
    15:26 16. April 2015.

    Zdaj pa nič govora o tožbah in podobno? Ko se je DARS spravil zapret ceste za 1 dan, zaradi napovedanega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.