Slovenija
44 ogledov

Proizvodnja v Revozu od torka stoji

Peoirzvodnja v Revozu Andrej Leban
V novomeški tovarni Revoz se je v torek popoldne pokvarila stiskalnica, zato so tamkajšnji delavci doma namesto za tekočimi trakovi.

V Revozu še ne morejo potrditi, ali bo proizvodnja jutri stekla ali ne. Pokvarila se je stiskalnica, narava avtomobilske proizvodnje pa je taka, da v primeru okvare enega stroja stoji vsa proizvodnja.

Novomeški strokovnjaki s pomočjo Renaultovih centralnih služb in dobaviteljev iščejo možnosti za ponovni zagon proizvodnje.

Zagon proizvodnje morda jutri zjutraj

Revozov sindikalist Slavko Pungeršič pravi, da naj bi danes dopoldne že našli rešitve in da naj bi s proizvodnjo v petek zjutraj nadaljevali.

O škodi, ki jo bodo zaradi ustavitve imeli, še ne govorijo, delavci pa so od torka na dopustu.

V novomeškem Revozu sicer v dveh izmenah izdelujejo približno 600 vozil na dan. Približno v dveh tretjinah novega twinga, v približno tretjini smartov štirisedežnik in v približno petih odstotkih še model clio II.

Komentarjev 1
  • Hi5 15:26 16.april 2015.

    Zdaj pa nič govora o tožbah in podobno? Ko se je DARS spravil zapret ceste za 1 dan, zaradi napovedanega rdečega alarma, so pa takoj pojokali in zagrozili s tožbo. Zdaj pa proizvodnja stoji že dva dni, pa še bo, ...prikaži več je pa kr ok oziroma še niso izačunali škodo.