Promet upočasnjen, vlak na popravilu

Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Boštjan Tacol Trčenje vlaka na Lavrici. Foto: Bralec Žurnala24 Nesreča vlaka pri Ljubljani.- Foto: Bralec Žurnala24 Vlajk trčil v tovorno prikolico. Foto: Bralec Žurnala24 Vlajk trčil v tovorno prikolico.
Posledice ponedeljkovega trčenja vlaka in tovornjaka na prehodu v Lavrici so bile odpravljene isti dan ob 18. uri. Promet tam za zdaj poteka upočasnjeno, a zaradi tega ne bo zamud.
Oglej si celoten članek

Poškodovano infrastrukturo bodo uredili, ko bodo to omogočale razmere, je povedal Marko Tancar s Slovenskih železnic (SŽ).

Po trčenju v prikolico tovornjaka so poškodovano železniško kompozicijo umaknili iz prometa in jo odpeljali v delavnice, kjer bodo odpravili poškodbe zaradi trčenja in iztirjenja. Popravilo bo vzelo kar nekaj časa, a Tancar ni mogel biti natančnejši glede rokov popravila.

Za prosti pretok prometa čez prehod, kjer se je zgodila nesreča, so posledice odpravili še isti dan, dalj časa pa bo vzelo dokončno popravilo poškodovane infrastrukture, dodaja Tancar. Na SŽ se bodo tega lotili takoj, ko bodo to omogočale razmere, torej ko bo na železniškem odseku med Rakovnikom in Škofljico manj prometa.

V nesreči se je lažje poškodoval tudi strojevodja, ki so ga skupaj z enajstimi poškodovanimi oskrbeli v UKC Ljubljana.

Vsi so utrpeli manjše praske in odrgnine, zato so bili že v ponedeljek prepuščeni v domačo nego, so potrdili na UKC Ljubljana in pojasnili, da niso zabeležili nobenega novega poškodovanca, ki bi naknadno iskal pomoč zaradi omenjene nesreče.

V nesreči je nastalo za okrog sto tisoč evrov materialne škode, poškodovanih je bilo 12 ljudi. Policisti okoliščine nesreče še preučujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.