Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Promet upočasnjen, vlak na popravilu

Trčenje vlaka na Lavrici.
1/14
Boštjan Tacol
Posledice ponedeljkovega trčenja vlaka in tovornjaka na prehodu v Lavrici so bile odpravljene isti dan ob 18. uri. Promet tam za zdaj poteka upočasnjeno, a zaradi tega ne bo zamud.

Poškodovano infrastrukturo bodo uredili, ko bodo to omogočale razmere, je povedal Marko Tancar s Slovenskih železnic (SŽ).

Po trčenju v prikolico tovornjaka so poškodovano železniško kompozicijo umaknili iz prometa in jo odpeljali v delavnice, kjer bodo odpravili poškodbe zaradi trčenja in iztirjenja. Popravilo bo vzelo kar nekaj časa, a Tancar ni mogel biti natančnejši glede rokov popravila.

Za prosti pretok prometa čez prehod, kjer se je zgodila nesreča, so posledice odpravili še isti dan, dalj časa pa bo vzelo dokončno popravilo poškodovane infrastrukture, dodaja Tancar. Na SŽ se bodo tega lotili takoj, ko bodo to omogočale razmere, torej ko bo na železniškem odseku med Rakovnikom in Škofljico manj prometa.

V nesreči se je lažje poškodoval tudi strojevodja, ki so ga skupaj z enajstimi poškodovanimi oskrbeli v UKC Ljubljana.

Vsi so utrpeli manjše praske in odrgnine, zato so bili že v ponedeljek prepuščeni v domačo nego, so potrdili na UKC Ljubljana in pojasnili, da niso zabeležili nobenega novega poškodovanca, ki bi naknadno iskal pomoč zaradi omenjene nesreče.

V nesreči je nastalo za okrog sto tisoč evrov materialne škode, poškodovanih je bilo 12 ljudi. Policisti okoliščine nesreče še preučujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.