Prostora za 800 predšolskih otrok

Mariborski vrtci. V sklopu vpisnega roka vpis otrok poteka še do petka. V Pomurju še čas.
Oglej si celoten članek

Vpis otrok v mariborske vrtce poteka le še do petka. “Starši lahko sicer otroke v vrtce vpisujejo celo leto, vendar po objavljenem vpisnem roku samo še v sklopu prostih mest,” so sporočili z Mestne občine Maribor (MOM).

Predšolska vzgoja poteka v 36 enotah javnih otroških vrtcev, v predšolskih oddelkih centra za sluh in govor ter v dveh zasebnih vrtcih.

Vse več vpisa v jaslice
V šolskem letu 2011/12 mariborski javni vrtci zagotavljajo okrog 800 prostih mest. “Število otrok, vključenih v mariborske javne vrtce, se zadnja leta povečuje. Predvsem je opazno povečanje števila otrok prvega starostnega obdobja, vendar bomo z aktiviranjem nezasedenih prostorskih zmogljivosti vsem zainteresiranim staršem s stalnim prebivališčem v MOM zagotovili, da bodo lahko otroka vključili v enega izmed vrtcev,” so zagotovili na MOM.

Vpisovanje otrok novincev v Vrtec Murska Sobota se je začelo včeraj in bo potekalo do konca marca, redni vpis otrok v Vrtec Lendava - Lendvai Óvoda pa bo potekal do 25. marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.