Slovenija
24 ogledov

Prostora za 800 predšolskih otrok

Mariborski vrtci. V sklopu vpisnega roka vpis otrok poteka še do petka. V Pomurju še čas.

Vpis otrok v mariborske vrtce poteka le še do petka. “Starši lahko sicer otroke v vrtce vpisujejo celo leto, vendar po objavljenem vpisnem roku samo še v sklopu prostih mest,” so sporočili z Mestne občine Maribor (MOM).

Predšolska vzgoja poteka v 36 enotah javnih otroških vrtcev, v predšolskih oddelkih centra za sluh in govor ter v dveh zasebnih vrtcih.

Vse več vpisa v jaslice
V šolskem letu 2011/12 mariborski javni vrtci zagotavljajo okrog 800 prostih mest. “Število otrok, vključenih v mariborske javne vrtce, se zadnja leta povečuje. Predvsem je opazno povečanje števila otrok prvega starostnega obdobja, vendar bomo z aktiviranjem nezasedenih prostorskih zmogljivosti vsem zainteresiranim staršem s stalnim prebivališčem v MOM zagotovili, da bodo lahko otroka vključili v enega izmed vrtcev,” so zagotovili na MOM.

Vpisovanje otrok novincev v Vrtec Murska Sobota se je začelo včeraj in bo potekalo do konca marca, redni vpis otrok v Vrtec Lendava - Lendvai Óvoda pa bo potekal do 25. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.