Protest obrtnikov bo!

Foto: Žurnal24 Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek je že včeraj n
Obrtniki nadaljujejo z državljansko nepokorščino: po dvigovanju gotovine iz bankomatov v sredo protestni shod pred parlamentom in vlado.
Oglej si celoten članek

Po izredni seji skupščine Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, na kateri so razpravljali o zahtevah OZS, državljanski nepokorščini ter nadaljnjih korakih za izboljšanje stanja v slovenskem gospodarstvu, je jasno: protest v sredo bo.

Obrtniki so napovedano državljansko nepokorščino začeli uresničevati v začetku marca z vlaganjem zahtevkov na Durs za odlog oziroma obročno odplačevanje, nadaljevali pa prejšnji petek z dvigovanjem gotovine iz bankomatov ter v ponedeljek z bančnih okenc. Za sredo je napovedan protestni shod v Ljubljani, 18. aprila pa popolna zapora Slovenije.

V vladi odločitev obrtnikov obžalujejo in navajajo, da so v "kriznih" dveh letih, še posebej v zadnjih nekaj mesecih pozorno prisluhnili zahtevam slovenske obrti in podjetništva ter sprejeli vrsto ukrepov. Kot dodajajo, so nad pozivi k neplačevanju davkov in prispevkov zaskrbljeni, "saj bodo samostojni podjetniki, ki se bodo odločili za ta korak, vzpostavljeni blokadi kartice zdravstvenega zavarovanja in posledično kritju zdravstvenih in bolnišničnih storitev v lastni režiji".

Spomnimo, obrtniki so vladi postavili 93 zahtev, od tega deset prednostnih. Kljub določenemu napredku so še vedno nezadovoljni, a vlada v parlamentarno proceduro ni poslala dveh ključnih zakonov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.