Slovenija
4 ogledov

Protest obrtnikov bo!

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek je že včeraj n Žurnal24 main
Obrtniki nadaljujejo z državljansko nepokorščino: po dvigovanju gotovine iz bankomatov v sredo protestni shod pred parlamentom in vlado.

Po izredni seji skupščine Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, na kateri so razpravljali o zahtevah OZS, državljanski nepokorščini ter nadaljnjih korakih za izboljšanje stanja v slovenskem gospodarstvu, je jasno: protest v sredo bo.

Obrtniki so napovedano državljansko nepokorščino začeli uresničevati v začetku marca z vlaganjem zahtevkov na Durs za odlog oziroma obročno odplačevanje, nadaljevali pa prejšnji petek z dvigovanjem gotovine iz bankomatov ter v ponedeljek z bančnih okenc. Za sredo je napovedan protestni shod v Ljubljani, 18. aprila pa popolna zapora Slovenije.

V vladi odločitev obrtnikov obžalujejo in navajajo, da so v "kriznih" dveh letih, še posebej v zadnjih nekaj mesecih pozorno prisluhnili zahtevam slovenske obrti in podjetništva ter sprejeli vrsto ukrepov. Kot dodajajo, so nad pozivi k neplačevanju davkov in prispevkov zaskrbljeni, "saj bodo samostojni podjetniki, ki se bodo odločili za ta korak, vzpostavljeni blokadi kartice zdravstvenega zavarovanja in posledično kritju zdravstvenih in bolnišničnih storitev v lastni režiji".

Spomnimo, obrtniki so vladi postavili 93 zahtev, od tega deset prednostnih. Kljub določenemu napredku so še vedno nezadovoljni, a vlada v parlamentarno proceduro ni poslala dveh ključnih zakonov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.