Protest v znak podpore otrokom

Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor Foto: Barbara Bradač Protesti Maribor
Danes ob 9. uri so se pred okrajnim sodiščem v Mariboru zbrali starši priprtih otrok v znak protesta "proti temu, kar se dogaja, in v znak podpore našim otrokom." Prižgali so tudi sveče.
Oglej si celoten članek

Tako je namreč na zidu na Facebooku zapisala Nataša Tkalec - Natawe, mama od 3.12. priprtega Nathana.

Zbralo se je okrog 60 podpornikov, staršev, prijateljev in tudi mimoidočih, ki se ne strinjajo, da so fantje priprti že tri tedne. V petek pa naj bi nekaterim priprtim po besedah Tkalčeve podaljšali pripor najmanj do 3. januarja: "Potem pa naj bi se jim ta še podaljšal. Sploh če se bodo protesti v Sloveniji nadaljevali!"

"Ne razumejo zakaj so zaprti"

Starši ne razumejo, da njihov otrok ne izpustijo iz pripora, "saj se lahko branijo tudi s prostosti. Hude zločince spustijo iz pripora, naši otrok pa ne," pravi mama enega priprtega. Druga pa dodaja: "Enkrat na teden za pol ure lahko gremo na obiski le najožji sorodniki in takrat prinesemo nekaj stvari. Z njimi se lahko pogovarjamo le preko varovalnega stekla."

"To grozno vpliva name ne morem ne jesti ne spati nič ne morem. Nikoli še ni bil kaznovan, sedaj pa je v priporu. Po protestih sem ga tri dni iskala po bolnišnicah, ker nisem vedela kje je, sam se mi ni uspel javiti," pravi mama enega od priprtih. Njenega 38 let starega sina so najprej izpustili in ga nato prišli iskat. "Takrat ga ni bilo doma, zato je sam odšel na policijsko postajo pa so ga kar tam obdržali," še dodaja.

Mama 18-letnika, ki je v priporu že skoraj tri tedne in bo tam ostal še do 3. januarja pa pravi. "Očitajo mu metanje kock na policijski kordon, zato so ga tudi aretirali. vztrajali bomo s protesti do konca. Ne razumemo tega, da se ne morejo braniti s prostosti."

Protestov pa so se udeležili tudi ljudje, ki s priprtimi niso povezani. "Nikoli se ne bom sprijaznila, da se ti fantje priprti. razgrajače kot so viole pa so lahko takoj spustili. Tukaj pa hočejo pokazati svojo moč. Gre za politično dejanje, kar me zelo jezi."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 10:00 27. December 2012.

    vsekakor podpiram proteste proti lopovom države! Lopovi pa uporabljajo svoje politične lovke za doseg svojih ciljev ! En demonstrant brez …

  • 23:32 24. December 2012.

    rati pred zapor za njihovo izpustitev, ker smo zadovoljni da vsaj koga zaprejo, da ne ogroža družbe.

  • 23:30 24. December 2012.

    Saj ne rečem da so krivi, amak ponavadi se počaka v priporu do sojenja.<br /><br />Vsi kriminalci pravijo da so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.