Slovenija
73 ogledov

Protest v znak podpore otrokom

Protest v Mariboru
1/7
Nino Verdnik
Danes ob 9. uri so se pred okrajnim sodiščem v Mariboru zbrali starši priprtih otrok v znak protesta "proti temu, kar se dogaja, in v znak podpore našim otrokom." Prižgali so tudi sveče.

Tako je namreč na zidu na Facebooku zapisala Nataša Tkalec - Natawe, mama od 3.12. priprtega Nathana.

Zbralo se je okrog 60 podpornikov, staršev, prijateljev in tudi mimoidočih, ki se ne strinjajo, da so fantje priprti že tri tedne. V petek pa naj bi nekaterim priprtim po besedah Tkalčeve podaljšali pripor najmanj do 3. januarja: "Potem pa naj bi se jim ta še podaljšal. Sploh če se bodo protesti v Sloveniji nadaljevali!"

"Ne razumejo zakaj so zaprti"

Starši ne razumejo, da njihov otrok ne izpustijo iz pripora, "saj se lahko branijo tudi s prostosti. Hude zločince spustijo iz pripora, naši otrok pa ne," pravi mama enega priprtega. Druga pa dodaja: "Enkrat na teden za pol ure lahko gremo na obiski le najožji sorodniki in takrat prinesemo nekaj stvari. Z njimi se lahko pogovarjamo le preko varovalnega stekla."

"To grozno vpliva name ne morem ne jesti ne spati nič ne morem. Nikoli še ni bil kaznovan, sedaj pa je v priporu. Po protestih sem ga tri dni iskala po bolnišnicah, ker nisem vedela kje je, sam se mi ni uspel javiti," pravi mama enega od priprtih. Njenega 38 let starega sina so najprej izpustili in ga nato prišli iskat. "Takrat ga ni bilo doma, zato je sam odšel na policijsko postajo pa so ga kar tam obdržali," še dodaja.

Mama 18-letnika, ki je v priporu že skoraj tri tedne in bo tam ostal še do 3. januarja pa pravi. "Očitajo mu metanje kock na policijski kordon, zato so ga tudi aretirali. vztrajali bomo s protesti do konca. Ne razumemo tega, da se ne morejo braniti s prostosti."

Protestov pa so se udeležili tudi ljudje, ki s priprtimi niso povezani. "Nikoli se ne bom sprijaznila, da se ti fantje priprti. razgrajače kot so viole pa so lahko takoj spustili. Tukaj pa hočejo pokazati svojo moč. Gre za politično dejanje, kar me zelo jezi."

 

Komentarjev 13
  • privat 10:00 27.december 2012.

    vsekakor podpiram proteste proti lopovom države! Lopovi pa uporabljajo svoje politične lovke za doseg svojih ciljev ! En demonstrant brez lovk pa je uporabil granitno kocko?? Koliko pa je uničenih družin in posameznih samomorov zaradi političnih skorupiranih lovk?? Koliko posledic ...prikaži več je dejansko zaradi teh političnih škodoželnih navez?? Zdaj vidimo še nove....

  • Stolp 23:32 24.december 2012.

    rati pred zapor za njihovo izpustitev, ker smo zadovoljni da vsaj koga zaprejo, da ne ogroža družbe.

  • Stolp 23:30 24.december 2012.

    Saj ne rečem da so krivi, amak ponavadi se počaka v priporu do sojenja.Vsi kriminalci pravijo da so nedolžni in veliko jih nima kartotek od prej. Vsaka stvar je enkrat prvič.In tudi pri ostalih kriminalcih je ...prikaži več tako. Kdor ukrade par 100 EUR gre v zapor, tisti ki pa še za kake 4-5 ničel več pa ne. Pa je šel kdo protestirat za izpustitev malih tatov?Zapirajo pedofile, ki samo kopirajo slike iz neta, ali pa ki malo pošlatajo otroke(da se razumemo tudi to je zavržno) a tisti ki se ukvarjajo s trgovino z otroci, ki snemajo porniče z njimi, jih zlorabljajo, hodijo k otroškim prostitutkam, no tisti pa imajo denar in vpliv pa jih ne zaprejo. Pa je šel kdo protestirat za izpustitev kakih manjših pedofilov. Kje pa, vsakič ko je kaka novica na netu o kakem pedofilu, bereš komentarje da mu je za odrezat jajca, mučit in ne vem kaj in to še preden mu je kaj dokazano. Kar seveda tudi ni prav.Zaprte so žal res vedno male ribe. Ampak noben ne gre protestira