Protest zaradi ravnanja z ribiči

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zunanje ministrstvo protestiralo pri hrvaški veleposlanici Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Zunanje ministrstvo je danes zaradi najnovejših incidentov v Piranskem zalivu na pogovor poklicalo hrvaško veleposlanico v Sloveniji in ji izročilo protestno noto zaradi ravnanja hrvaške policije proti slovenskim ribičem "na območju, kjer se stališča Slovenije in Hrvaške glede meje na morju razlikujejo".

Naj se vzdržijo!

Ministrstvo je Hrvaško v noti opozorilo na prvi odstavek 10. člena arbitražnega sporazuma, ki določa, da se morata obe strani izogibati vseh dejanj ali izjav, ki bi spor lahko še zaostrili ali otežili delo arbitražnega sodišča. "10. člen arbitražnega sporazuma namreč velja v vseh fazah arbitražnega postopka do končne razsodbe arbitražnega sodišča," so izpostavili.

Ministrstvo je ob tem pozvalo Hrvaško in vse njene pristojne organe, da se do razsodbe arbitražnega sodišča, s katero bo določena meja na morju, vzdržijo vseh enostranskih dejanj, ki so v nasprotju z spoštovanjem statusa quo in načelom dobrososedskih odnosov.


V zadnjih mesecih je hrvaška policija opozorila več slovenskih ribičev v Piranskem zalivu, da se nahajajo v hrvaških teritorialnih vodah, pa čeprav meja na tem območju še ni določena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:49 22. Oktober 2014.

    Ali so bili do danes na dopustu? Incidenti so se zgodili nekaj tednov nazaj. Ko se zgodi incident, bi minister …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.