Protestno prekinjajo pouk

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Umetniške akademije. Študenti in profesorji v petek skupaj proti varčevanju.
Oglej si celoten članek

“Senati vseh treh umetniških akademij so sklenili, da v petek ob 10. uri protestno prekinemo vse dejavnosti,” napoveduje dekan akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Miran Zupanič. Študenti in profesorji AGRFT, akademije za glasbo ter akademije za likovno umetnost in oblikovanje bodo po Zupaničevih besedah tako opozorili na “škodljive posledice finančnih rezov na visoko šolstvo”.

Beda med študijem in po njem

Zupanič pojasnjuje, da bodo vse tri akademije leto končale v rdečih številkah, naslednje leto pa jim bo napovedano znižanje sredstev “onemogočilo izvajanje javne službe”. Da bodo proračunski rezi v sredstva univerz še posebno prizadeli že tako finančno podhranjene umetniške akademije, že nekaj časa opozarja tudi društvo Študentska iskra: “Zaradi slabega financiranja upada kakovost študijskih programov, saj primanjkuje sredstev za osnoven študijski material.” Dodajajo, da akademije ne dobivajo dovolj sredstev za razvoj umetniških projektov, ki so ključni za razvoj študentov. Študenti opozarjajo, da je neperspektivna tudi njihova prihodnost, saj se slabša položaj kulturnih ustvarjalcev na splošno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:01 29. November 2012.

    Priporočam vam , da te nagrade ne sprejmete, oz. jo namenite poplavljenim. V slučaju da jo sprejmete , boste priznali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.