Slovenija
33 ogledov

Protestno prekinjajo pouk

Akademija za glasbo Nik Rovan
Umetniške akademije. Študenti in profesorji v petek skupaj proti varčevanju.

“Senati vseh treh umetniških akademij so sklenili, da v petek ob 10. uri protestno prekinemo vse dejavnosti,” napoveduje dekan akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Miran Zupanič. Študenti in profesorji AGRFT, akademije za glasbo ter akademije za likovno umetnost in oblikovanje bodo po Zupaničevih besedah tako opozorili na “škodljive posledice finančnih rezov na visoko šolstvo”.

Beda med študijem in po njem

Zupanič pojasnjuje, da bodo vse tri akademije leto končale v rdečih številkah, naslednje leto pa jim bo napovedano znižanje sredstev “onemogočilo izvajanje javne službe”. Da bodo proračunski rezi v sredstva univerz še posebno prizadeli že tako finančno podhranjene umetniške akademije, že nekaj časa opozarja tudi društvo Študentska iskra: “Zaradi slabega financiranja upada kakovost študijskih programov, saj primanjkuje sredstev za osnoven študijski material.” Dodajajo, da akademije ne dobivajo dovolj sredstev za razvoj umetniških projektov, ki so ključni za razvoj študentov. Študenti opozarjajo, da je neperspektivna tudi njihova prihodnost, saj se slabša položaj kulturnih ustvarjalcev na splošno.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:01 29.november 2012.

    Priporočam vam , da te nagrade ne sprejmete, oz. jo namenite poplavljenim. V slučaju da jo sprejmete , boste priznali , da ste plačaani za pretepavanje naroda po učinku in ne potreb varovanja ljudi in premoženja, Ne boste mogli tudi ...prikaži več odložiti opreme in čelade , ko boste padli v demonstranski obroč in ostali sami, kajti za profesionalne pretepače , ne bo milosti ! No še to pravilo je treba napisati. Če policaj odloži ščit , čelado , solzilec in pendrek ni več objekt državne prisile in se ga demonstranti ne smejo niti dotakniti in se ga ima upoštevati kot civila. Zdaj pa pretehtajte , kdo vam ponuja več . Toplovodar ali narod.