Proti privatizaciji jih je manj

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nadaljevanju prodaje 15 podjetij nasprotuje manj kot polovica vprašanih. Podporniki privatizacije zbrali 5000 podpisov.
Oglej si celoten članek

Kljub intenzivnim razpravam na temo privatizacije podjetij se stališče javnosti do tega vprašanja ni bistveno spremenilo, ugotavlja današnja anketa časnika Delo. Večina oziroma 47 odstotkov še vedno nasprotuje nadaljevanju privatizacije 15 podjetij, vendar se je njihov delež v zadnjem obdobju zmanjšal za pet odstotnih točk.

Ob dejstvu, da delež podpornikov privatizacije ostaja isti (36 odstotkov), sklepajo, da je med nasprotniki prodaje 15 podjetij nastalo nekaj dvoma. Za pet odstotnih točk se je povečal tudi delež tistih, ki se o tem niso mogli ali hoteli opredeliti.

Prodaja ima še manj podpore, ko anketirane sprašujejo o konkretnih podjetjih. Celo pri državnih bankah, v katere je država vložila milijarde evrov, se je v primerjavi z novembrom podpora prodaji zmanjšala. Telekom Slovenija je v očeh javnosti od začetka dojet kot podjetje izjemnega pomena, saj ga po podpori sodeč uvrščajo v kategorijo podjetij, kakršni sta Krka ali Petrol.

Za privatizacijo 6000 podpisov

 Zagovorniki privatizacije so v petek začeli zbirati podpise pod peticijo ZA privatizacijo, ZA depolitizacijo gospodarstva. V treh dneh jo je podpisalo več kot 6000 podpornikov, med njimi tudi ekonomist in član vodstva ameriške centralne banke Egon Zakrajšek in podjetnik Igor Akrapovič. Med podpisniki je tudi Janez Janša, ki je danes na Twitterju zapisal “Podpišimo peticijo in zmanjšajmo tveganje revščine za naše otroke.

Peticijo so postavili ob bok Mladinini peticiji Preprečite razprodajo! Podpise je na pobudo Janeza Mencingerja zbirala Skupnost Državljani proti razprodaji. Državnemu zboru so ta teden predali okoli 11.300 podpisov nasprotnikov privatizacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 16:34 19. Januar 2015.

    Leto 1999 - mi Slovenci slovensko ne prodamo.....ne damo tujcem.....ua....... kaj pa danes?????

  • mph
    14:14 19. Januar 2015.

    Država je odličen upravljalec, če so odlični zaposleni in odgovorni. In če odgovarjajo po zakonu. In državna podjetja delajo za …

  • mph
    14:09 19. Januar 2015.

    Komunisti? JJ je nastavil janšiste na vse strateške točke. To pa je del problema, da so bile za njim vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.