Slovenija
24 ogledov

Proti privatizaciji jih je manj

Komentarjev 15
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:19 19.januar 2015.

    Poglej prodajo Aerodrom Ljubljana. Imel smo Francoze in Nemce kot kupce. Ampak naša vlada se je odločila da se bo eksluzivno pogovarjala samo še z Nemci. A je to normalno v kapitalizmu? Al je kapitalizem taprav samo takrat ko se ...prikaži več jemlje socialne pravice, ko je treba pa trgu prepustit državna podjetja je pa to bav bav???

  • mph 10:30 19.januar 2015.

    Vsekakor. Morda je res večina vprašanih v tej anketi odgovorila. Večina vprašanih naročene ankete.

  • mph 11:13 19.januar 2015.

    Bravo. Če sam nimam psa, naj še crkne sosedu. Pravi Slovenec od glave do pet. :-) Zato pa nam gre tako dobro. In se potem pogosto spomnim vica, zakaj samo Slovenci ne rabijo čuvaja v peklu. Če že kateremu uspe ...prikaži več splezat do roba, ga hitro ostali nazaj potegnejo sami.

  • mph 12:20 19.januar 2015.

    Zdaj šele sem prebral tudi to "član vodstva ameriške centralne banke Egon Zakrajšek". Če pa ti podpirajo, potem se ve, da ni v dobro Slovenije, je v dobro njihovih korporacij.

  • KOJAK 12:21 19.januar 2015.

    JAZ SEM TUDI ZA PRODAJO, vsega premoženja. ZAKAJ, zato ker je država slab upravljalec. Poglej koliko podjetij je v državni lasti dobički za državo pa minimalno. Zaposlujejo samo propadle politike, ljudi, ki so pri koritu in nesposobne potomce, plačujejo razne ...prikaži več študije nekim kvazi strokovnjakom in profesorjem. Sposobni mladi pa odhajajo v tujino.

  • Ferluci 12:24 19.januar 2015.

    Normalno ni tudi to, da komunisti na vseh državnih področjih vodijo državo. In zato ni čudno, da tako gospodarijo.

  • OF 11:07 19.januar 2015.

    Telekom naj kar privatizirajo - plače imajo tam enkratne (tisti na vrhu in vodje raznih služb in sektorjev), jih bo vsaj novi lastnik malo po žepu.

  • mph 11:12 19.januar 2015.

    Ne, Slovenec rabi trdo in učinkovito roko ZAKONA, ki bo barabe, ki so NAČRTNO uničevale naše najboljše firme, da bi jih potem lahko poceni same kupile ali prodale, preganjal in zaprl. To je vse, kar potrebujemo. Država bi bila potem ...prikaži več najboljši lastnik. Pa še to, če je nek ekonomist nesposoben, ko vodi v propad neko državno firmo, ki jo potem sam kupi in potem dobro vodi ... se ve, kaj bi takega moralo doletet. Kar pa zadeva to, da je kao privat lastnina ali privatizirana oh in sploh, pa si poglejte klasičen primer Enrona in neštetih ekonomskih firm iz Amerike. Danes top ocene vseh bonitetnih firm, jutri stečaj. Hypo. ....itd itd. Vse je stvar nadzora. S tem, da če ima država nadzor, bo delala v dobro svojega naroda oz. bi morala, privat lastnik pa bo izključno v interesu privat žepa. in če mu bo ta narekoval vse ljudi na cesto in prodat neko firmo po sestavnih delih, ker bo imel tako bolj polne žepe, bo tako naredil. Ena velikanska izjema, kjer sigurno podpiram privat investicije so pri

  • jakec1575 10:40 19.januar 2015.

    Najprej sem bil za privatizacijo, zdaj nisem več prepričan vanjo. Čeprav v slovenski mentaliteti verjetno ni druge rešitve. Slovenec rabi trdo roko nad sabo. Izpostavlja se le problem tipa lastnikov. Ta privatizacija bo korporativna. Korporaciji je vseeno za državo, ljudi, ...prikaži več deželo, sponzorstva, dobrodelnost, vlaganja v okolje kjer deluje. To je, če ljudje, ki delujejo v njej niso iz njenega okolja. Ni čuta odgovornosti in podpore. Denar zasluzen na tem trgu se bo spet kanaliziral v oaze ali na njihove domace trge. Privatizacija je voda na mlin velikih držav. Mala odlicno zivijo le kot davčne ali tajne oaze. Avstrija do nedavno, Švica, Luxemburg, Linchenstein če ostanemo v Evropi. Avstrijo je rešil krize ruski opran denar v njihove banke recimo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:19 19.januar 2015.

    slovenska država za drobiž daje slovenska podjetja nemški državi ker si sama sebi ne zaupa. ima vso moč in oblast ki jo potrebuje za to da naredi večinski vpliv delavcev na podjetje (ki jim sigurno ni v interesu da podjetje ...prikaži veče propade), ali pa preprosto nastavi tiste ki so zaupanja vredni. Ampak ne. Mi smo na točki ko si oblast sama sebi ne zaupa. in to je izgovor za kolonizacijo Slovenije s strani Nemčije. Zato ker so do zdej delal lumparije za svojo lastno ritko in žrl denar vseh državljanov nas zdaj prepričujejo da je najboljš da se proda vse, tud infrastrukturo (in pri tem zaslužijo mastne provizije). Da ne govorim o tem da je nekdo iz ministrstva že kupil podcenjene Telekomove delnice zato da jih bo mastno prodal ko se bo prodajal Nemcem. In da ne govorim o tem da se vedno prodaja samo Nemčiji, ki je očitno edini gospodar ki ga priznamo. Če bi prodal mednarodno da bi lahko kdorkol kupu..tud Kitajska potem bi razumel da prodajamo podjetja res za toliko kot so vredna. Poglej prodajo A

  • mph 14:14 19.januar 2015.

    Država je odličen upravljalec, če so odlični zaposleni in odgovorni. In če odgovarjajo po zakonu. In državna podjetja delajo za interese države in državljanov. Privat pa izključno za lasten žep. Bolj enostavno kot tako. Če ti tujec kupi neko našo ...prikaži več firmo in bo zašel v npr. finančne težave, bo vsekakor žrtvoval podružnico v drugi državi, ne v svoji. Primer heliosa, ki ni osamljen, pa jasno kaže, da gre izključno za prevzeme, da si nekateri bogati samo še bolj napolnijo žepe. Ampak, če je tako, kot ti praviš, da smo unikat v Eu, mi potem razloži, zakaj imajo težave v skoraj vseh EU državah, kjer ni "komunistov"? In kako, da so vse krize štartale iz Amerike. Po tej logiki, je ZDA komunistični raj. Pa se malo zapelji ven iz Manhatna še kam drugam, pa boš mislil, da si prišel v Afriko. Toliko o uspešnosti. Kapitaliem je ves glede pohlepa, ne uspešnosti.

  • dragec 16:34 19.januar 2015.

    Leto 1999 - mi Slovenci slovensko ne prodamo.....ne damo tujcem.....ua....... kaj pa danes?????

  • Ferluci 12:47 19.januar 2015.

    Vsa državna podjetja, vključno z bankami, je potrebno takoj prodati in privatizirati. Kdor trdi drugače, ne pozna dejstev ali pa blefira. Skratka, nekatere lenuhe je potrebno naučiti, da je v življenju treba tudi kaj narediti in ne samo živeti na ...prikaži več račun nekoga, ki pošteno dela in plačuje vse davke, ki se jih ti idioti sproti izmišljujejo za polnjenje proračuna!

  • mph 14:08 19.januar 2015.

    "Lenuhi" so v socializmu ustvarili toliko, da zdaj še v 25 letih niso uspeli pokrast. Če pa ti misliš, da v državnih ustanovah nič ne delajo, delajo pa v privat, pa očitno ne poznaš dejstev. Namreč prvo dejstvo je, da ...prikaži več se v gospodarstvu (kjer je ogromno privat že nekaj časa) ne ustvarja dovolj, ker imamo nesposobne ekonomiste in pokvarjene politike, ne pa požrešne medicinske sestre, zdravnike, šolnike, ... kjer smo že itak prišli na rep EU, kjer že menda čez 2 leti ni bilo vsklajevanja plač, so ostale iste, ... Kdo je kriv, če neka firma propada, snažilke in administracija ... ali komerciala, vodstvo, nadzorni sveti, ... ki imajo mastne plače, da iščejo nove programe?

  • mph 14:09 19.januar 2015.

    Komunisti? JJ je nastavil janšiste na vse strateške točke. To pa je del problema, da so bile za njim vse vlade nesposobne počistiti bolj temeljito to njegovo zapuščnino. Komunizma, žal, že dolgo ni pri nas, je pa zato kapitalizem. In ...prikaži več očitno si ti pri tem kapitalističnem koritu.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.