Proti sovražnemu govoru na spletu

Foto: Žurnal24 Policija opozarja, da število goljufij z vse večjo popularnostjo spletnega nakup
Zurnal24.si je skupaj s še petimi večjimi slovenskimi medijskimi portali podpisal kodeks o preprečevanju sovražnega govora na spletu.
Oglej si celoten članek

Skupaj s Spletnim očesom, ki je slovenska spletna prijavna točka za anonimno prijavo sovražnega govora in otroške pornografije na spletu, je šest slovenskih portalov podpisalo kodeks, s katerim želijo preprečiti širjenje sovražnega govora na spletu. Poleg našega portala so kodeks podpisali še portali Dela, Dnevnika, Večera, RTV Slovenija in Siola.

S podpisom kodeksa se zavezujemo, da bomo z našega portala odstranili le tiste komentarje, ki jih kot sovražne opredeljuje kazenski zakonik. Gre predvsem za grožnje z nasiljem, umori in podobno.

Da bi preprečili takšne komentarje, smo na zurnal24.si že novembra uvedli obvezno registracijo za vse, ki želijo oddati komentar, ob komentarjih pa smo namestili tudi ikono, ki našim bralcem omogoča, da s klikom nanjo Spletnemu očesu prijavijo komentar, za katerega menijo, da predstavlja sovražni govor.

Z vsem tem ne želimo omejiti pravice do svobode govora, ampak le doseči, da komentatorji ne bodo kršili pravic ljudi, na katere se komentar nanaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.