Slovenija
10 ogledov

Proti sovražnemu govoru na spletu

Policija opozarja, da število goljufij z vse večjo popularnostjo spletnega nakup Žurnal24 main
Zurnal24.si je skupaj s še petimi večjimi slovenskimi medijskimi portali podpisal kodeks o preprečevanju sovražnega govora na spletu.

Skupaj s Spletnim očesom, ki je slovenska spletna prijavna točka za anonimno prijavo sovražnega govora in otroške pornografije na spletu, je šest slovenskih portalov podpisalo kodeks, s katerim želijo preprečiti širjenje sovražnega govora na spletu. Poleg našega portala so kodeks podpisali še portali Dela, Dnevnika, Večera, RTV Slovenija in Siola.

S podpisom kodeksa se zavezujemo, da bomo z našega portala odstranili le tiste komentarje, ki jih kot sovražne opredeljuje kazenski zakonik. Gre predvsem za grožnje z nasiljem, umori in podobno.

Da bi preprečili takšne komentarje, smo na zurnal24.si že novembra uvedli obvezno registracijo za vse, ki želijo oddati komentar, ob komentarjih pa smo namestili tudi ikono, ki našim bralcem omogoča, da s klikom nanjo Spletnemu očesu prijavijo komentar, za katerega menijo, da predstavlja sovražni govor.

Z vsem tem ne želimo omejiti pravice do svobode govora, ampak le doseči, da komentatorji ne bodo kršili pravic ljudi, na katere se komentar nanaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.