Prva izplačila danes

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Predstavniki delavcev Merkurja in Mersteela so dosegli dogovor glede izplačila odpravnin in odškodnin.
Oglej si celoten članek

"Pogovori so bili uspešni," nam je povedal predstavnik delavcev Maksimilijan Kalan. Prisilni upravitelj Ladislav Hafner je nekaj pred drugo uro podpisal dokument, ki je omogočil, da je zadeva stekla. Že danes bodo tako nakazana prva izplačila odpravnin in odškodnin.

Delavci Mersteela bodo že danes prejeli izplačila odpravnin, medtem ko bodo odškodnine izplačane po novem letu, saj je prisilna upraviteljica Benedikova trenutno zadržana.

Do zapleta pri izplačilu odpravnin je prišlo, ker je zakon kot prednostne terjatve omenjal le odpravnine v primeru stečaja in ne v primeru prisilne poravnave. Čeprav je imel Merkur pripravljen denar za izplačilo odpravnin, mu prisilni upravitelj in sodišče tega nista dovolila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.