Prva tekma na Stožicah 11. avgusta

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Športno dvorano v Stožicah bo otvorila tekma naše košarkaške reprezentance s Španijo 10. avgusta, dan kasneje pa bo prva tekma na stadionu.
Oglej si celoten članek

Naši izbrani nogometaši se bodo pomerili z Avstralci, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Izračuna še nima
"Izračunov, kaj bo Ljubljani prinesel nov davek na nepremičnine, še nimamo," je pojasnil. Pravi, da je treba najprej počakati, v kakšni obliki bo zakon sprejet. Janković je prepričan, da bi morala država predpisati davčno stopnjo, ne pa, da jo prepušča občinam, saj bodo v tem primeru razlike med občinami prevelike.

Sodeč po osnutku je Ljubljana med mestnimi občinami z najnižjim davkom na nepremičnine. "Če držijo ocene ministra Križaniča, da bodo plačevali tudi tisti, ki so se do zdaj skrivali, je to dobro. Prav je, da vsi plačujejo," je pojasnil Janković.

Dva milijona za Mrtvaški most
Avgusta bodo začeli graditi nov Mrtvaški most, ki bo vreden 2,4 milijona evrov in po katerem bo mogoč tudi avtomobilski promet. Brv, ki je na tem mestu, pa bodo prestavili 300 metrov nižje proti gostilni Krpan.
 
Sto evrov za parkirišče
Prebivalci v okolici Stožic bodo morali parkirišča plačati. "Okrog pet tisoč parkirnih mest, ki smo jih pridobili z uvedbo enosmernih ulic, bo plačljivih," je povedal Janković.

Stanovalci bodo lahko za sto evrov kupili letno dovolilnico, ki omogoča parkiranje, a ne zagotavlja parkirnega mesta, drugi pa bodo morali parkirišče plačati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.