Slovenija
23 ogledov

Prva tekma na Stožicah 11. avgusta

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Športno dvorano v Stožicah bo otvorila tekma naše košarkaške reprezentance s Španijo 10. avgusta, dan kasneje pa bo prva tekma na stadionu.

Naši izbrani nogometaši se bodo pomerili z Avstralci, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković.

Izračuna še nima
"Izračunov, kaj bo Ljubljani prinesel nov davek na nepremičnine, še nimamo," je pojasnil. Pravi, da je treba najprej počakati, v kakšni obliki bo zakon sprejet. Janković je prepričan, da bi morala država predpisati davčno stopnjo, ne pa, da jo prepušča občinam, saj bodo v tem primeru razlike med občinami prevelike.

Sodeč po osnutku je Ljubljana med mestnimi občinami z najnižjim davkom na nepremičnine. "Če držijo ocene ministra Križaniča, da bodo plačevali tudi tisti, ki so se do zdaj skrivali, je to dobro. Prav je, da vsi plačujejo," je pojasnil Janković.

Dva milijona za Mrtvaški most
Avgusta bodo začeli graditi nov Mrtvaški most, ki bo vreden 2,4 milijona evrov in po katerem bo mogoč tudi avtomobilski promet. Brv, ki je na tem mestu, pa bodo prestavili 300 metrov nižje proti gostilni Krpan.
 
Sto evrov za parkirišče
Prebivalci v okolici Stožic bodo morali parkirišča plačati. "Okrog pet tisoč parkirnih mest, ki smo jih pridobili z uvedbo enosmernih ulic, bo plačljivih," je povedal Janković.

Stanovalci bodo lahko za sto evrov kupili letno dovolilnico, ki omogoča parkiranje, a ne zagotavlja parkirnega mesta, drugi pa bodo morali parkirišče plačati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.