Prvak iz lesa ustvaril medveda

Foto: Janez Šepec Tekmovanje kiparjenje Foto: Janez Šepec Tekmovanje kiparjenje
V Gradišču nad Stično je pretekli konec tedna potekalo tekmovanje v hitrostnem kiparjenju z žago. Najboljši je bil Janez Šepec.
Oglej si celoten članek

Pretekli konec tedna je potekalo prvo državno prvenstvo v hitrostnem kiparjenju z motorno žago. Tekmovalci so morali iz drevesnih debel v eni uri izoblikovati skulpture po svoji izbiri.

Državni prvak je postal Janez Šepec, ki se z izdelovanjem skulptur iz lesa ukvarja že dve leti. "Da lahko kipariš z motorno žago, moraš imeti kar nekaj občutka," pravi Šepec.

Za žago poprijele tudi ženske

V izdelovanju skulptur je bilo tekmovalo osem moških. Večina sodelujočih je pri ustvarjanju uporabljala tri vrste žag. Za motorno žago pa so poprijele tudi ženske. "Na festivalu kiparjenja so ustvarjale tudi tri ženske, ki pa niso pa tekmovale."

Imate tudi vi kakšno fotografijo ali zgodbo, ki bi jo radi delili z nami? Pošljete nam jo lahko prek spodnjega obrazca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.