Prvi človek stranke ni pomemben

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Stranke se bodo morale potruditi pri prepričevanju. Zadnja anketa Dela kaže, da je bilo tik pred uradnim začetkom kampanje neodločenih dobrih 60 odstotkov anketiranih.
Oglej si celoten članek

Tik pred začetkom volilne kampanje je bila večina anketiranih še neodločenih o tem, koga bodo volili – takih je bilo kar 61,3 odstotka. Že zdaj je o tem, koga bodo volili, odločenih 38,3 odstotka volivcev. Kot piše Delo, so vnaprej opredeljeni predvsem anketiranci, starejši od 50 let.

Osebnost vodilnega obraza manj pomembna

Kljub drugačnemu splošnemu prepričanju so anketiranci odločilno vlogo pri volitvah pripisali programu stranke in ne osebnosti predsednika stranke. 46,3 odstotka jih je odgovorilo, da je pomemben program, sledita ugled predstavnikov stranke, ugled same stranke in nato osebnost predsednika stranke.

Nekaj več kot 66 odstotkov jih je tako odgovorilo, da si bodo v prihodnjih tednih vzeli čas in primerjali program različnih strank.  


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:27 7. November 2011.

    vsi so ti kandidati na listi.. " voluharji"..samo Slovenija ne zna pošteno ,Slovenija ne more pošteno, Slovenija nesme pošteno ...funkcionirati! …

  • 14:23 7. November 2011.

    JANŠA - NE...Vsi ključni tajkunski prevzemi podjetij so se zgodili v času Janševe vlade (Istrabenz, Pivovarna Laško, Merkur). Banke so …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.