Slovenija
14 ogledov

Prvi človek stranke ni pomemben

Gregor Virant Zoran Janković Janez Janša Anže Petkovšek
Stranke se bodo morale potruditi pri prepričevanju. Zadnja anketa Dela kaže, da je bilo tik pred uradnim začetkom kampanje neodločenih dobrih 60 odstotkov anketiranih.

Tik pred začetkom volilne kampanje je bila večina anketiranih še neodločenih o tem, koga bodo volili – takih je bilo kar 61,3 odstotka. Že zdaj je o tem, koga bodo volili, odločenih 38,3 odstotka volivcev. Kot piše Delo, so vnaprej opredeljeni predvsem anketiranci, starejši od 50 let.

Osebnost vodilnega obraza manj pomembna

Kljub drugačnemu splošnemu prepričanju so anketiranci odločilno vlogo pri volitvah pripisali programu stranke in ne osebnosti predsednika stranke. 46,3 odstotka jih je odgovorilo, da je pomemben program, sledita ugled predstavnikov stranke, ugled same stranke in nato osebnost predsednika stranke.

Nekaj več kot 66 odstotkov jih je tako odgovorilo, da si bodo v prihodnjih tednih vzeli čas in primerjali program različnih strank.  


Komentarjev 2
  • privat 16:27 07.november 2011.

    vsi so ti kandidati na listi.. " voluharji"..samo Slovenija ne zna pošteno ,Slovenija ne more pošteno, Slovenija nesme pošteno ...funkcionirati! Vidimo realno sliko naše inteligence....kradi ,laži ,nateguj...

  • Votko 14:23 07.november 2011.

    JANŠA - NE...Vsi ključni tajkunski prevzemi podjetij so se zgodili v času Janševe vlade (Istrabenz, Pivovarna Laško, Merkur). Banke so v času vladanja Janše dale 5,9 mrd EUR za prevzemne postopke namesto za razvoj.JANKOVIĆ - NE...Jankovič nastopa kot zastopnik ...prikaži več levice, a z dvomom, ali to res je. Njegov program je lev, a ko nastopa, se vidi, da ga ni prebral. Govori to, kar govori vsak spodoben neoliberalec. Ta njegova dvojnost zbuja dvome in to je, poleg vprašanja njegove poštenosti, njegov največćji problem. Potrjevati dvom v to, da je levičar, ko gre za današnji čas (ni dvoma, da je levičar, ko gre za 70 let nazaj).VIRANT - NE...Virant je kot bivši minister celo leto prejemal nadomestilo plače, ker naj bi se ne mogel zaposliti. V tem času je delal na dveh evropskih projetkih v tujini. Kolikšen honorar je za to prejel, ni nikoli povedal, je pa znano, da EU ne plačije slabo. Znano je tudi, da je že kot državni sekretar več zaslužil s honorarnimi deli, kot s plačo. Novinarji,